Известие

Collapse
No announcement yet.

С какво масло да карам AR 147 2.0 16v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• С какво масло да карам AR 147 2.0 16v

С какво масло да карам AR 147 2.0 16v.Собственик съм от броени дни на такъв автомобил и трябва да го обслужа.Масло,ремъци и филтри ако сте запознати с цени ще съм благодарен за информацията ви.Ето я и нея ,чакам я да пристигне от Италия.
    Attached Files
    Last edited by juliano155; d.m.y г., 15:50.
    Alfa's do't drop oil...they mark their territory

С хубаво....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

оригинално я дават с Селениа 20К, от там на сетне ти си решаваш!
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        оригинално я дават с Селениа 20К, от там на сетне ти си решаваш!
        И аз след ровене в нета си мисля,че е подходящия избор но се надявах да получа мнения от хора които имат пряко наблюдение.
        Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Щом пристига от Италия поогледай какви лепенки има, с какво масло е карана. Мойта дойде със стикерче ERG, та затова продължавам да си я карам с такова ERG OLIKRON 5W-40. Приеми го само за препоръка.......ти си решаваш.
          Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Колегата иска мнение, а иначе пазара е богат.
            http://www.maslata.info/index.php?op...1-10&Itemid=11
            това е списък на всички фирми вносители на масла в България - 116 бр.
            Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

с ACDelco 5w40- 60 лева 5 литра.
              JTD 105+

Comment

Селения 20К, Селения Рейсинг.
                Едно от двете. И тъй като се предполага, че сега ще и се кефиш и ще я понатискаш малко по-вече сигурно - Селения Рейсинг.

Цената е приблизително 150 лв за 5 литра. На теб ти трябват 4.4 литра.

Ремъци и ролки (ангренажен комплект) - приблизително 220-250 лв. консумативи.
                100-120 лв. труд за смяната.
                Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

От както съм взел Алфата /156 1,8ТС/ съм на 3та смяна на маслото. Първото което налях беше Селения Голд, прочетох тук-там и разбрах, че това масло не е за този мотор, след което го смених със Селения 20К Алфа Ромео, маслото 5л. и 2та филтъра бяха 113лв.

Comment

Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
                    С какво масло да карам AR 147 2.0 16v.Собственик съм от броени дни на такъв автомобил и трябва да го обслужа.Масло,ремъци и филтри ако сте запознати с цени ще съм благодарен за информацията ви.Ето я и нея ,чакам я да пристигне от Италия.
                    препоръчвам ти Селения Рейсинг 10W60

не се занимавай с глупости, слагай си хубаво масло, особено на този двигател като твоя.
                    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                    Lancia Ypsilon '02

Comment

Кастрол 10В-60!!!!!

Comment

Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
                        Кастрол 10В-60!!!!!
                        Edge 10w-60 и аз подкрепям

водна помпа - задължително !!!
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

хубаво ама за лятото само е това 10/60...
                          по добре целогодишно 5w50
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

В момента карам със Selenia 20k 10w40 и съм много доволен, с тая разлика че като я нагазиш си опъва и по малко масълце.

Тук мисля че е момента да направя малко офтопик и да питам, какво ще ми кажете за Selenia Racing 10W60 че нещо съм се надъхал сега другия месец да наливам такова
                            Last edited by Encislav; d.m.y г., 20:55.
                            Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                              В момента карам със Selenia 20k 10w40 и съм много доволен, с тая разлика че като я нагазиш си опъва и по малко масалце.

Тук мисля че е момента да направя малко офтопик и да питам, какво ще ми кажете за Selenia Racing 10W60 че нещо съм се надъхал сега другия месец да наливам такова
                              щом обичаш да газиш това е твоя вискозитет!
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X